شبکه بهداشت و درمان شهرستان زرین دشت
توصیه هایی درباره روش صحیح خرید و نگهداری نان
پویش نان کامل توصیههایی درباره روش صحیح خرید و نگهداری نان دارد که شامل:
خرید نان به اندازه مصرف روزانه، استفاده از کیسه پارچهای برای حمل، سرد کردن نان پیش از جابهجایی و فریز کردن آن برای نگهداری طولانیمدت است.

نان کامل نسبت به نانهای تهیهشده با آرد سفید ارزش تغذیهای بیشتری دارد. آرد کامل از تمام اجزای دانه گندم شامل آندوسپرم، سبوس و جوانه تهیه میشود و کمتر از ۶ درصد سبوسگیری دارد. وجود فیبر بالا در این نوع نان موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش کلسترول LDL و کنترل قند خون میشود. اهمیت کاهش مصرف نمک در سبد غذایی روزانه مورد تأکید است.

میزان مجاز مصرف نمک برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماریهای قلبی–عروقی حداکثر ۳ گرم و برای افراد سالم ۵ گرم در روز عنوان شده است. در میان نانهای سنتی ایرانی نیز نان سنگک کمترین میزان نمک افزوده را دارد.
مصرف نانهای حجیم سبوسدار در یکی از وعدههای غذایی روزانه توصیه میشود. میزان نمک، سبوس و ترکیبات این نانها تحت نظارت استانداردهای بهداشتی است و پخت آنها در واحدهای صنعتی بدون حرارت مستقیم انجام میشود؛ موضوعی که از ایجاد آلودگیهای فسیلی ناشی از روشهای سنتی جلوگیری میکند.
نظر دهید