• 1401/02/12
  • - تعداد بازدید: 196
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اجرای طرح جونده کشی برای مبارزه با بیماری سالک

اجرای طرح جونده کشی برای مبارزه با بیماری سالک؛توسط واحد مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان زرین دشت طرح جونده کشی در راستای کاهش بیماری سالک، با مشارکت بسیجیان و اهالی در روستای درهشورشهرستان زرین دشت به اجرا درآمد.

اجرای طرح جونده کشی برای مبارزه با بیماری سالک؛توسط واحد مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان زرین دشت
طرح جونده کشی در راستای کاهش بیماری سالک، با مشارکت بسیجیان و اهالی در روستای درهشورشهرستان زرین دشت  به اجرا درآمد.
جونده کشی از موثرترین اقدامات مبارزه با بیماری سالک است جوندگان صحرایی به عنوان مخزن بیماری سالک شناخته می شوند و برای کنترل این بیماری لازم است تا طرح جونده کشی در مناطق آلوده انجام شود.
بیماری سالک از مهمترین بیماریهای  پوستی قابل انتقال از حیوان به انسان است که از طریق نیش پشه خاکی آلوده به انگل هنگام تغذیه و خونخواری به انسان انتقال می یابد.
ناقل سالک ، پشه ریزی به نام پشه خاکی (فلبوتوموس ) می باشد که به صورت جهشی پرواز می کند .پشه خاکی در تمام طول سال فعال بوده ولی بیشترین فعالیت آن ازاردیبهشت تا شهریور ماه است. محل زندگی پشه خاکی در طول روز پناهگاه های گرم ، تاریک و مرطوب و نقاط کم نور مانند شکاف و درز دیوارها ، پشت اشیاء ، زیر درختان ، کود های حیوان و لانه پرندگان است و معمولا در مناطق و خاکهای مرطوب تخم ریزی می کند.
مخزن بیماری سالک انواع سگ سانان و بعضی از جوندگان وحشی می باشند که سگ و موش صحرایی از مهمترین مخازن لیشمانیوز به شمار می روند .انسان نیز در انتقال بیماری نقش مخزن را ایفا می کند.
 اصول پیشگیری از سالک :
مبارزه با جوندگان از جمله موشهای صحرایی ؛اتلاف و معدوم کردن سگهای ولگرد
جمع آوری و دفن بهداشتی زباله و کودهای حیوانی نصب توری فلزی بر روی در و پنجره ها؛استفاده از پشه بند و پماد دافع حشرات در مناطق آلوده
بیماریابی و درمان مناسب بیماران
تخریب و تسطیح اماکن مخروبه و قدیمی
 
 
 
 
  • گروه خبری : پیام سلامت,اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 59352
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید